Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سامانه تدارکات الکترونيکي دولت «ستاد» پرتال جامعي به منظور انجام معاملات (خريد، مناقصه و مزايده) دستگاه هاي اجرايي در بستر وب است.

سامانه يادشده، به دستگاه هاي اجرايي اين توانايي را مي دهد که همه مراحل معامله از زمان ثبت درخواست تا تبادل وجه را براي دستگاه ها و در يک سيستم يکپارچه و استاندارد، منطبق با همه قوانين و مصوبات انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صاحبان مشاغل، دارندگان کسب و کارهاي گوناگون در همه سطوح و اصناف مي توانند در معاملات دولتي برحسب نيازها و درخواست هاي شان مشارکت کنند.
فراخوان هاي سامانه پس از ثبت، در صفحه اصلي سامانه منتشر و از اين طريق بستري براي تعامل مستقيم و بي واسطه تامين کنندگان با دستگاه هاي اجرايي فراهم مي شود.
اکنون نزديک به 60 هزار تامين کننده در اين سامانه عضويت دارند و برآورد مي شود اين تعداد قابليت افزايش تا 300 هزار تامين کننده را داشته باشد؛ همچنين چهار هزار و 200 دستگاه اجرايي عضو اين سامانه هستند که با توجه به اينکه در مرحله نخست فقط دستگاه هايي که مشمول قانون برگزاري مناقصه ها بوده اند در اين سامانه عضو شده اند، با اضافه شدن ساير دستگاه ها اين تعداد به حدود 10هزار دستگاه خواهد رسيد.
در حوزه فرايندهاي داخل سامانه تا شهريورماه 1397، تعداد مناقصه ها بيش از 30 هزار عدد، تعداد مزايده ها بيش از 106 هزار و تعداد معامله ها از جنس خريد به تعداد 350 هزار عدد بوده است.
سامانه تدارکات الکترونيکي دولت به عنوان يکي از بسترهاي دولت الکترونيک به طور مستقيم در رشد شاخص هاي توسعه دولت الکترونيک (e-Government) و مشارکت الکترونيکي (e-Participation) موثر بوده است.
آمار و ارقام موجود از شاخص توسعه الکترونيکي دولت نيز ارتباط معني دار ميان ارتقاي 20 رتبه اي شاخص توسعه دولت الکترونيک ايران را از سال 2016 تا 2018 نشان مي دهد. بدين معني که از سال 96 که الزام به انجام معاملات دستگاه هاي اجرايي در سامانه به صورت فراگير و دقيق اجرايي شد شاهد رشد چشمگير شاخص توسعه دولت الکترونيک کشورمان در سطح جهاني بوده ايم.
به استناد آخرين ارزيابي سامان ملل متحد، شاخص توسعه دولت الکترونيک ايران در سال 2014 رتبه 105، در سال 2016 رتبه 106 با امتياز 46 صدم و در گروه کشورهاي با جايگاه متوسط و در سال 2018 با کسب امتياز 60 صدم به جايگاه 86 و در گروه کشورهاي با جايگاه بالا ارتقا يافته و مطابق با اين شاخص، ايران يکي از کشورهايي است که بيشترين ارتقا را در سطح جهاني به خود اختصاص داده است. در زمينه شاخص مشارکت الکترونيک نيز ايران با رشدي قابل توجه به جايگاه 111 صعود کرده است.
** ستاد و مبارزه با فساد
با توجه به گزارش کنوانسيون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد، سامانه تدارکات الکترونيکي دولت (ستاد) راهکار پيشنهادي براي کاهش فساد در فرايند تدارکات دستگاه هاي اجرايي دولت قلمداد مي شود. تغييرات مثبت امتياز ايران در شاخص جهاني ادراک فساد(CPI) نيز سندي بر اين مدعاست. نمره شاخص CPI، بين صفر تا 100 متغير است و هرچه امتياز کشورها به 100 نزديک تر باشد نشانه عدم فساد است.
به استناد شاخص CPI ايران در سال 2013 رقم 25 را به خود اختصاص داده است و با رشدي مثبت در جايگاه عدم فساد اين رقم به عدد 30 در سال 2017 رسيده است. مطابق با اين شاخص، ايران در رده 130 شاخص ادراک فساد در سطح جهان قرار دارد.
** پيامدها و مزاياي سامانه در ايران
با تسريع در روند توسعه و گسترش اين سامانه، نتايج مهمي حاصل شده است که از آن جمله مي توان به توسعه توليد داخلي و افزايش واردات متمرکز، شکل گيري بانک اطلاعاتي جامع تأمين کنندگان، کنترل قاچاق، توسعه عدالت و مبازه با فساد، تنظيم بازار رقابتي، صرفه جويي در هزينه به ويژه هزينه هاي برگزاري مناقصهها و مزايده ها اشاره کرد.
دسترسي به فرصت هاي معاملاتي، ايجاد فضاي رقابتي، امکان معامله بي واسطه با دستگاه هاي اجرايي، برخورداري از تخفيف يا معافيت مالياتي، انجام معامله فراتر از منطقه جغرافيايي (فرامحلي) از مهمترين مزاياي اين سامانه براي تامين کنندگان محسوب مي شود.
همچنين ايجاد عدالت و شفاف سازي معاملات، اولويت دادن به کالاها و توليدات داخلي، دسترسي به آمار و اطلاعات طبقه بندي شده و به روز، مستندسازي عمليات مالي، کارايي و امنيت فرايند معاملات و کنترل قوانين به صورت خودکار، از مهمترين مزاياي اين سامانه است. همچنين سامانه «تاد» موجب مي شود که سازمان برنامه و بودجه براي برنامه ريزي و بودجه بندي سال آينده خود به پشتوانه آمار و اطلاعات خريد دستگاه هاي دولتي در سال پيش، خريدهاي تضميني براي سال آينده خود را با هزينه و ريسک خيلي کمتر انجام دهد.
سامانه تدارکات الکترونيکي دولت بستري را در فضاي وب براي معامله ميان صاحبان کسب و کار و تامين کنندگان و دستگاه هاي اجرايي ايجاد مي کند و افرادي که در عرصه کسب و کار فعاليت مي کنند با رجوع به سايت سامانه به آدرس www.setadiran.ir و ثبت نام در آن مي توانند از مزايا و فرصت هاي خريد و فروش، مناقصه و مزايده بهره مند شوند.
......................................................................
** مدير پروژه سامانه تدارکات الکترونيکي دولت
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۰۴۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از رویکرد‌ها و اهداف اصلی دولت سیزدهم از زمانی که ارز ترجیحی حذف شد تمرکز بر روی نحوه تامین سبد غذایی مردم و به خصوص اقشار ضعیف جامعه بود تا فشاری در زمینه تامین نیاز‌های غذایی و خوراکی بر مردم وارد نشود.

بدنه اقتصادی دولت سیزدهم با یک تدبیر و خرد جمعی طرح کالابرگ الکترونیکی را طراحی و اجرایی کرد تا فشار کمتری به مردم به خصوص دهک‌های پایین جامعه در جهت تامین نیاز‌های غذایی وارد شود.

در این طرح جامع و البته هوشمندانه دولت سعی کرد تا از طریق یارانه‌ها سبد غذایی مورد نیاز مردم را در حد قابل قبولی تامین کند از این رو با اختصاص این طرح به دهک‌های مختلف جامعه شیوه جدیدی را در تامین نیاز‌های غذایی مردم ابداع کرد.

در طرح کالابرگ الکترونیکی برای همه یارانه‌بگیران اعتبار کالابرگ الکترون یک ماه زودتر از یارانه نقدی شارژ می‌شود که افراد می‌توانند با کارت بانکی سرپرست خانوار ۱۱ قلم کالای مورد نظر شامل مرغ، تخم‌مرغ، گوشت منجمد، قند و شکر، روغن، ماست، شیر، پنیر، ماکارونی و حبوبات را خریداری کنند.

طبق اطلاعات مندرج در پایگاه اطلاع رسانی دولت در طرح کالابرگ الکترونیکی ۷ دهک از افراد جامعه تحت پوشش قرار دارند و هدف دولت از اجرای طرح کالا برگ الکترونیکی این است که مواد مغذی موردنیاز در ۱۱ قلم کالای سبد مدنظر کالابرگ الکترونیکی به جامعه هدف برسد و دهک‌های کم‌درآمد از نظر تغذیه شامل پروتئین، ویتامین و ریزمغذی‌ها مشکلی پیدا نکند.

گفتنی است طبق آمار‌ها و گزارش‌های منتشر شده مسئولان دولتی و تیم اجرایی طرح کالابرگ الکترونیکی نمره قابل قبولی را از مردم در جهت اجرای این طرح کسب کرده است روندی که زمزمه‌های ادامه این طرح را قوت می‌بخشد در حالیکه که دولتمردان هنوز درباره این موضوع اظهارنظر شفاف و صریح نداشتند.

بدون شک تامین سبد غذایی مردم به خصوص اقشار کم‌درآمد و ضعیف یکی از مهم‌ترین اهداف تمامی دولت‌ها در کشور‌های مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران است که این مهم با اقدامات انجام شده به بهترین شکل ممکن و بارعایت تمام پروتکل‌ها و اصول اقتصادی اجرایی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
  • نیمی از پرونده‌های قضایی گرمسار الکترونیکی شد
  • طرح کالابرگ ادامه می یابد؟
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز